Είναι η διατροφή σας κατάλληλη για την υγεία της ακοής σας;
19/01/2021
Τα ακουστικά βαρηκοΐας διατηρούν τον εγκέφαλό σας σε φόρμα!
19/01/2021

Γιατί να συνδέσετε τα ακουστικά σας στο Διαδίκτυο;

Μπορεί να ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά τα ακουστικά βαρηκοΐας που είναι συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο είναι ήδη πραγματικότητα – και υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος με τρόπους που μπορούν να κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη.

Τι μπορείτε να κάνετε με το Διαδίκτυο;

Πρώτα απ ‘όλα, όταν μιλάμε για τη σύνδεση ακουστικών βαρηκοΐας στο Διαδίκτυο, δεν μιλάμε για αναζήτηση στο Google. Μιλάμε για έναν διαφορετικό τρόπο χρήσης του Διαδικτύου. Μιλάμε κυρίως για τη χρήση του Διαδικτύου για να συνδεθείτε με άλλα πράγματα.

Το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) για ακουστικά βαρηκοΐας

Ο αριθμός των συσκευών και των πραγμάτων που συνδέονται στο Διαδίκτυο αυξάνεται συνεχώς. Αυτά κυμαίνονται από αυτοκίνητα έως καφετιέρες, έως βραχιολάκια παρακολούθησης της υγείας.
Αυτό έγινε γνωστό ως το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT). Και καθώς όλο και περισσότερες κοινές ηλεκτρονικές συσκευές καθίστανται ενεργοποιημένες στο Διαδίκτυο, μπορούμε να τις συνδέσουμε με έξυπνους τρόπους.

Ακούστε το κουδούνι της εξώπορτας από οπουδήποτε

Εάν τόσο το κουδούνι όσο και το ακουστικό σας είναι ενεργοποιημένα μέσω διαδικτύου, μπορείτε να τα συνδέσετε μεταξύ τους!
Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ακούσετε ένα απαλό κτύπημα στα ακουστικά σας όταν κάποιος βρίσκεται στην πόρτα σας – ακόμα κι αν βρίσκεστε στον κήπο ή σε άλλο μέρος του σπιτιού.
Για άτομα με απώλεια ακοής που διαφορετικά θα δυσκολευόταν να ακούσουν το κουδούνι τους επιτρέπει να ακούσουν το κουδούνι από μακριά.

Σβήστε τα φώτα του σπιτιού από τα ακουστικά σας

Σήμερα είναι πλέον διαθέσιμες λάμπες και ηλεκτρικές πρίζες που συνδέονται στο Διαδίκτυο. Χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο, είναι εύκολο να προγραμματίσετε κανόνες που τους συνδέουν αυτόματα με τα ακουστικά σας.
Έτσι, όταν θα κοιμηθείτε και θα απενεργοποιήσετε τα ακουστικά βαρηκοΐας, θα μπορούσαν αυτόματα να σβήσουν το κύριο φως στην κρεβατοκάμαρά σας.
Μικρές συνδέσεις όπως αυτές μπορούν να βοηθήσουν στην αυτοματοποίηση τμημάτων της ζωής.
Θέλετε να ξεκινήσει η καφετιέρα σας όταν βάζετε τα ακουστικά σας το πρωί; Τι γίνεται με το ψυγείο που σας λέει εάν η θερμοκρασία αυξάνεται πολύ; Θα θέλατε μια απαλή φωνή να σας υπενθυμίζει να παίρνετε τα φάρμακά σας; Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και επειδή βρίσκονται στο αυτί σας, οι ειδοποιήσεις είναι διακριτικές!
Πώς τελικά συνδέεις τα ακουστικά με άλλες συσκευές;
Τώρα που καταλάβατε περί τίνος πρόκειται διαβάστε και πως αυτές οι συνδέσεις δημιουργούνται. Είναι πολύ απλό και μπορείτε να το κάνετε από το site IFTTT.com.
IF This Then That – είναι ένας απλός κανόνας:
IF – εάν συμβαίνει αυτό …
ΤΤΤ – τότε συμβαίνει εκείνο …
Μάθετε περισσότερα για αυτή τη λειτουργία το site ή μπορεί να σας βοηθήσει και ένας τεχνικό μας!

Το πρώτο ακουστικό βαρηκοΐας στον κόσμο που συνδέεται στο διαδίκτυο

Το 2016 κυκλοφόρησαν τα ακουστικά βαρηκοΐας Oticon Opn ™ που ήταν τα πρώτα που χρησιμοποίησαν αυτήν την ικανότητα IFTTT. Η Σύνδεση στο Διαδίκτυο πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής Oticon ON. Αυτή η εφαρμογή διαθέτει διεπαφή με το IFTTT.com.

Watch a video about connecting Oticon Opn to the Internet

Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον των ακουστικών βαρηκοΐας που συνδέονται με το Διαδίκτυο;

Τα ακουστικά βαρηκοΐας που είναι συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο εξακολουθούν να είναι πολύ καινούργια, αλλά μπορεί να είναι μόνο η αρχή της φροντίδας ακοής που βασίζεται σε δεδομένα. Για πρώτη φορά στην ιστορία, υπάρχουν πλέον πλούσια δεδομένα σχετικά με την πραγματική ακοή των ανθρώπων, όπως πώς χρησιμοποιούν τα ακουστικά τους σε διαφορετικές καταστάσεις.
Φανταστείτε εάν ο Ειδικός θα μπορούσε να συνδεθεί στο Διαδίκτυο για να δει τη χρήση της ακοής σας και, στη συνέχεια, να προσαρμόσετε τα ακουστικά σας για να σας βοηθήσουν να αποκομίσετε τα καλύτερα οφέλη από αυτά.
Τα ακουστικά βαρηκοΐας που συνδέονται στο Διαδίκτυο αποτελούν επίσης την αρχή μιας μεγαλύτερης τάσης. Η προσωπική τεχνολογία όπως τα κινητά τηλέφωνα γίνεται όλο και πιο ισχυρή. Τι γίνεται με τη μετάφραση άλλων γλωσσών σε πραγματικό χρόνο απευθείας στο αυτί σας;

Ταυτόχρονα, περισσότερη τεχνολογία γίνεται φορετή – όπως smartwatches, fitness trackers και health monitor. Συνδυάζοντας δεδομένα από αυτές τις διαφορετικές τεχνολογίες, οι ειδικοί θα μπορούν να δουν σχέσεις όπως ο τρόπος με τον οποίο η απόδοση της ακοής σας συσχετίζεται με τα επίπεδα άγχους σας και προτείνει ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να τις μειώσετε. Με μια λεπτομερή κατανόηση της ατομικής υγείας κάθε ατόμου, η εξατομικευμένη υγειονομική περίθαλψη καθίσταται πραγματική πιθανότητα – και τα ακουστικά βαρηκοΐας που συνδέονται με το Διαδίκτυο μπορούν να αποτελέσουν ζωτικό σύνδεσμο στο δίκτυο.

Μάθετε τα πάντα για την ακοής σας … προγραμματίστε τον έλεγχο της ακοής και ενημερωθείτε για όλες τι σύγχρονες λύσεις