ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΚΟΗΣ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΝΙΚΑΙΑΣ)
03/08/2022
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΚΟΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
10/10/2022

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στις ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για ΤΗΝ ΑΝΟΙΑ και ΤΗΝ ΒΑΡΗΚΟΪΑ

Η Akoustica Medica με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer, που έχει οριστεί την 21η Σεπτεμβρίου, διοργανώνει ημέρες πρόληψης και ενημέρωσης για την άνοια και την βαρηκοΐα στα Κέντρα Ακοής της σε συνεργασία με Επαγγελματίες Υγείας.

Η δράση γίνεται στα πλαίσια της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης της Akoustica Medica, η οποία επενδύει στην ενημέρωση και την πρόληψη του μέγιστου αγαθού όλων, την Υγεία!

Στόχος της ενέργειας είναι να ενημερώσει όλους τους ανθρώπους για την άνοια και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη σημαντικότητα του τακτικού προληπτικού ελέγχου της ακοής!

Προσκαλούμε όλους όσους δεν έχουν ελέγξει πρόσφατα την ακοή τους και παράλληλα επιθυμούν να έχουν μια πρώτη εκτίμηση της γνωστικής τους κατάστασης για:

  • Δωρεάν Αξιολόγηση Ακοής* από τους Ειδικούς Ακοοπροθετιστές
  • Δωρεάν Δοκιμασία Σύντομης Γνωστικής Εκτίμησης (Mini Mental State Examination**) από Επαγγελματίες Υγείας

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στα Κέντρα Ακοής της Akoustica Medica:

  • ΝΙΚΑΙΑ 13/09 ώρες 10:00 – 20:00 | Πέτρου Ράλλη & 7ης Μαρτίου 1 – Πλατεία Δαβάκη
  • ΟΜΟΝΟΙΑ 14/09 ώρες 10:00 – 17:00 | Πλατεία Ομονοίας 12, 2ος όροφος
  • ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 15/09 ώρες 10:00 – 20:00 | Λεωφ. Κύπρου 96Α

Κατά την ολοκλήρωση των διαδικασιών οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν εκτυπωμένα τα αποτελέσματά τους και θα συζητήσουν όποιες απορίες έχουν με τους Ειδικούς.

Η άνοια και η απώλεια ακοής είναι παγκόσμια ζητήματα.

Σε παγκόσμια επίπεδο, υπάρχουν περίπου 466 εκατομμύρια άνθρωποι με απώλεια ακοής και περίπου 50 εκατομμύρια άτομα με άνοια. Δεδομένου ότι οι δύο καταστάσεις συνδέονται, η αντιμετώπιση της βαρηκοΐας θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για να μειωθεί ο κίνδυνος άνοιας για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η απώλεια ακοής είναι ο μεγαλύτερος δυνητικά τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου.

Μελέτες έχουν αναδείξει τη σχέση μεταξύ της βαρηκοΐας και της άνοιας. Σχεδόν μία στις δέκα περιπτώσεις άνοιας θα μπορούσε να εξαλειφθεί αν η βαρηκοΐα αντιμετωπιζόταν με τη βέλτιστη λύση. Nέα έρευνα δείχνει ότι η χρήση ακουστικών βοηθημάτων μπορεί να προστατεύσει από τη γνωσιακή έκπτωση (cognitive decline).  «Τα ακουστικά βαρηκοΐας αποτελούν βασική πύλη επικοινωνίας και παρέχουν στο άτομο έναν υγιή και ενεργό τρόπο ζωής» ανέφερε ο κος Μιχάλης Καραγιάννης, Υπεύθυνος των Κέντρων Ακοής Νίκαιας και Αργυρούπολης, ενώ πρόσθεσε «Ειδικά μετά τη μέση ηλικία, όπου ο κίνδυνος της άνοιας αυξάνεται, τα ακουστικά βαρηκοΐας συμβάλλουν στην υγεία του εγκεφάλου και την γενική ευεξία».

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες της μελέτης https://www.akousticamedica.gr/h-meleti-2020-ths-epitropis-lancet/

Αγαπήστε τα αυτιά σας, αγαπήστε τη ζωή!

Στην Akoustica Medica και στην Audika Group θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να φροντίσουν τα αυτιά τους. Οι Ειδικοί Ακοοπροθετιστές είναι εξειδικευμένοι και εξαιρετικά αφοσιωμένοι στο να βοηθούν τους ανθρώπους να βρουν λύσεις ακοής που λειτουργούν για αυτούς, ώστε να μην χάνουν την κοινωνικότητα τους και να ζουν τη ζωή που επιθυμούν.

Παρέχουμε φροντίδα ακοής που αλλάζει τη ζωή!

Η ακοή είναι μια ζωτικής σημασίας αίσθηση που μας βοηθά να επικοινωνούμε. Όταν χάνεις την ακοή σου, χάνεις την επαφή με τους ανθρώπους και γι’ αυτό η απώλεια ακοής ισοδυναμεί με την απώλεια της ποιότητας ζωής. Επειδή όμως η ακοή μας είναι τόσο μοναδική όσο το δακτυλικό μας αποτύπωμα, η αντιμετώπισή της απαιτεί κάτι περισσότερο από μια λύση που ταιριάζει σε όλους!

Στον Όμιλο Audika και στην Akoustica Medica, λαμβάνετε εξατομικευμένη φροντίδα ακοής από τους Ειδικούς μας, σε αρμονική πάντα συνεργασία με τον ΩΡΛ. Μέσα από ένα σύγχρονο δίκτυο Ακουστικών Κέντρων προσφέρουμε λύσεις που είναι τόσο μοναδικές, όσο εσείς. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να ανακτήσετε την ικανότητά σας να επικοινωνείτε, να συμμετέχετε ενεργά και να αποκαταστήσετε τη σύνδεσή σας με τον κόσμο γύρω σας.

Με άλλα λόγια, είμαστε εδώ για να προσφέρουμε φροντίδα ακοής που αλλάζει τη ζωή έχοντας από την Akoustica Medica μια συνεχή και εφόρου ζωής υποστήριξη.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία επικοινωνήστε με την Ναταλία Χαλαμανδάρη, Marketing & Communication Specialist της Akoustica Medica, στο 210 32114463 ή στείλτε email στο nald@akousticamedica.gr.

 

* Με την χρήση evollu (ειδικού λογισμικού), το όποιο αφορά σύντομη αξιολόγηση ακοής και δεν υποκαθιστά τον ακοολογικό έλεγχο που πραγματοποιείται από ΩΡΛ γιατρούς. 

**Η δοκιμασία Mini-Mental State Examination – MMSE αποτελεί ένα εργαλείο εκτίμησης της γνωστικής κατάστασης, ευρέως χρησιμοποιούμενο για τη σύντομη ανίχνευση της γνωστικής εξασθένησης και της άνοιας στον πληθυσμό των ενηλίκων.  

*** G Livingston, Jonathan Huntley, Andrew Sommerlad, et al. Dementia prevention, intervention, and care: 2020 report of the Lancet Commission. The Lancet. July 30, 2020.